Balpress

Smidig återvinning som förbättrar din miljöprofil

Balpress

Hos oss hittar du den balpress du behöver

Vilken balpress ska du välja till din verksamhet? Det beror förstås på vilka behov du har, hur stor din verksamhet är vilka typer av produkter som ska hanteras. Här får du en snabb genomgång om vilka balpressar vi tillhandahåller:

Balpressar finns i vertikala och horisontella varianter, och det går att hitta modeller för alla olika behov. De minsta ger balar på cirka 25 kg, de större ger balar ändå upp till 1 000 kg. Här kan du se vårt produktutbud.

Att pressa samman exempelvis plastförpackningar och kartonger spar mycket utrymme och gör att det återvunna materialet blir enklare att hantera, både för personal och för företaget som ska hämta och transportera materialet vidare. Material som är balat och komprimerat gör dessutom att behovet av transporter minskar. Du sparar på bränsle och skonar miljön från onödiga utsläpp.

Vertikal balpress

En vertikal balpress kan vara både front- eller toppmatad. Den frontmatade varianten är en singel-balpress där mängden material och storleken på materialet avgör vilken modell som passar bäst.

Behöver du bala två eller fler fraktioner? Då kan det passa bra med en flerkammar-balpress. Den är också toppmatad och man kan skjuta pressenheten mellan de olika presskamrarna.

 

Horisontal balpress

Horisontella balpressar är effektiva och ger stora fördelar vid stordrift, som exempelvis industriernas hantering av restmaterial. Den lämpar sig utmärkt för plast, papper och wellpapp och passar vid kontinuerlig drift och vid stora mängder. Materialet som ska återvinnas fylls på i matartratten, varpå det pressas ihop till en bal i den horisontella kammaren.  Är balarna tillräckligt stora kan de forslas direkt till ett pappersbruk, något som kan ge en kostnadsbesparing eftersom man inte behöver några mellanhänder. Horisontella balpressar finns i flera modeller, med både hel- eller halvautomatisk balning.

 

Kanalbalpress

En kanalbalpress passar bra när man har en stor mängd material och ett stort flöde. Denna balpress finns både i helautomatiskt och halvautomatiskt utförande. Den passar utmärkt i lokaler där det är trångt eller lågt i tak, exempelvis ett köpcentrum. Dessa balpressar är dock vanligast vid omlastningsstationer där det passerar stora mängder återvinningsmaterial dag ut och dag in.

Kanalbalpressar finns i många olika storlekar och prestanda. En mindre variant har en kapacitet på något ton i timmen. De största kanalbalpressarna har en kapacitet på hela 70-80 ton i timmen och kan producera balar på upp till 1 ton.

Vår personal kan hjälpa dig att hitta den balpressmodell som passar just dina behov.

En balpress får återvinningen att flyta smidigare och förbättrar företagets miljöprofil!